pemberitahuan

Maaf kerana admin sering lambat menjawab sebarang pertanyaan pada chat box. jika anda mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi no saya:
019 - 455 1206 (Dr(h) Abu) atau
013- 529 7053 (Dr(h) Azman)
Boleh hubungi atau melalui sms.. insyaAllah akan menjawab sebarang pertanyaan anda secepat mungkin.

Alamat Kami:
Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No. 29 & 31 Lengkok Perpaduan, Taman Perpaduan, 31150 Hulu Kinta, Perak D.R

Cawangan:-

Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No 38, Susuran Anjung Tawas, Jalan Kuala Kangsar, 30010 Tasek, Ipoh Perak D.R

EMAIL: abuhurairah2412@gmail.com


MAAF, BUAT MASA SEKARANG ADMIN MENGHADAPI MASALAH INTERNET TIDAK DAPAT MEMBALAS APA-APA SOALAN DARI PENGUNJUNG.

Petikan Dari Berita Harian


PERSATUAN PERUBATAN HOMEOPATHY BUMIPUTERA MALAYSIA (PPHBM): SUARA MPHM 3 - FLU A (H1N1)

Berita Harian, Sabtu – 20 Februari 1999, Kuala Lumpur (Malaysia) – Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD), Kementerian Kesihatan telah membuat keputusan mengecualikan ubat homeopati daripada didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan. Keputusan ini dibuat kerana bahan aktif tunggal yang terdapat dalam ubat homeopati adalah bahan yang sudah diproses mengikut kaedah homeopati dan tidak mengandungi bahan molekul ubat, jadi ianya tidak mengandungi bahan kimia dan kesan sampingan.

Remedi homeopati amat selamat digunakan dan boleh diharapkan untuk memberi harapan kepada semua pesakit-pesakit kronik (lama) yang biasanya menderita akibat kesan sampingan yang dihasilkan oleh perubatan konvensional (moden).

Bukanlah menolak konsep perubatan konvensional tetapi perubatan homeopati memberi alternatif kepada pesakit untuk memilih jenis perubatan yang memberi manfaat kepada mereka. Perubatan konvensional diperlukan di saat pesakit mengalami serangan akiut (tiba-tiba) seperti asthma, sakit jantung dan demam panas. Selepas kesakitan akiut telah dikawal pesakit boleh memilih untuk meneruskan rawatan dengan kaedah homeopati yang lembut dan tidak mendatangkan kesan sampingan yang teruk

PETIKAN DARIPADA:-

http://drhomeopathy.wordpress.com/info-homeopathy/

Followers

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 24, 2012

PENYAKIT SISTEM PERNAFASAN DAN BREATHCLEARBREATHCLEAR, merupakan produk terkini rumusan Homeopati yang mampu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan yang menganggu pernafasan anda dan sebagainya. Ia berdasarkan kejayaan serta pengalaman klinikal Dr. Azman selama lebih 25  tahun dalam merawat pelbagai jenis penyakit melalui perubatan homeopati di Pusat Perubatan Homeopati & Naturopati Azbudi milik beliau.
Diatas permintaan yang tinggi orang ramai terhadap penawar masalah kesihatan terutamanya resdung, sinusitis, rhinitis, asthma dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang bersangkut paut dengan sistem pernafasan dan juga termasuk masalah kulit seperti jerawat dan sebagainya, maka lahirlah BREATHCLEAR.

BREATHCLEAR juga merupakan satu kaedah rawatan yang lebih selamat, mudah dan berkesan kerana ia tidak mengandungi bahan-bahan kimia, dadah serta bahan-bahan yang boleh memudaratkan kesihatan, malah kanak-kanak kecil boleh memakannya tanpa sebarang masalah. rasanya juga adalah manis dan cara memakannya adalah sangat mudah. BREATHCLEAR juga boleh dicampur didalam botol/ bekas air minuman (mineral @ air masak) dan boleh dijadikan minuman harian untuk menjana kesihatan anda dan seluruh ahli keluarga.

BREATHCLEAR merupakan Formulasi homeopati yang terbukti secara klinikal  mampu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan melibatkan Sistem pernafasan  serta mencegah tubuh badan dari mendapat masalah seperti:

 • Pernafasan terganggu,
 • Nafas berbau,
 • Hidung tersumbat,
 • Hingus meleleh tidak kira masa,
 • Selsema biasa, mahupun akibat jangkitan virus bahaya,
 • Alahan akibat pelbagai punca,
 • Asthma, Bronkitis, Pneumonia
 • Kulit kasar, jerawat, ruam,
 • Berdengkur, batuk, dan kahak,
 • Resdung, Sinusitis, Rhinitis,
 • Sakit kepala, migraine
Gejala-gejala masalah sistem pernafasan yang boleh dibantu dengan BREATHCLEAR

(Gejala-gejala yang terdapat dibawah ini adalah bedasarkan ciri-ciri penawar homeopati -Materia Medica dan juga daripada kejayaan klinikal kami dalam merawat masalah-masalah kesihatan sistem pernafasan)

Hidung
Selesema, Deria bau terlalu sensitif atau Hilang deria bau, Sakit pangkal hidung, Hidung berair-tanpa henti, Berhingus, Kerap bersin, Rasa berdenyut-denyut dalam lubang hidung, Epistaxis-Hidung berdarah (darah merah cerah), Membran mukus kering, Hidung tersumbat, Coryza-berair jernih-hidung tersumbat, Ulser pada septum, Bau busuk dalam hidung, Hingus tebal-kuning kehijauan-melekit, Inflamasi hingga ke ruang sinus-rasa penuh-tekanan, Rasa sukar untuk bernafas melalui hidung.

Tekak / Kerongkong
Merah, Kering, Rasa mencerut (constricting), Rasa sakit menyucuk-nyucuk-rasa panas membakar-menyengat, Follicular tonsillitis-Tonsil bengkak-inflamasi-kemerahan-kering, Suara serak-suara hilang, Kelenjar parotid bengkak, Uvula mengecut, Apthae, Diphtheria, Kahak tebal, Ulser pada tekak, Inflamasi pada tiub eustachian, Tekak rasa perit-tegang, Laringitis (Laryngitis).

Pernafasan / Dada / Paru-paru
Dada rasa tertekan, Sesak nafas, Batuk kuat, Nafas singkat, Rasa menyucuk-nyucuk dalam dada, Larings sensitif, Batuk-kering-pendek-keras-melarat waktu malam dan selepas tengah malam, Rasa panas dalam paru-paru, Batuk-berdarah-kahak bercampur darah, Kahak kuning melekit, Rasa gatal dalam larings, Batuk dengan rasa sakit pada bahagian sternum, Banyak kahak tetapi sukar untuk dikeluarkan, salur bronkiol penuh dengan mukus, Asma, inflamasi (keradangan), Pneumonia-kahak berdarah pekat, Hemoptysis, Paru-paru rasa penuh.

Jika anda mengalami semua gejala di atas mahupun sebahagian sahaja, masalah anda mungkin dapat di atasi dengan BREATHCLEAR.

BREATHCLEAR boleh diamalkan untuk jangkamasa panjang kerana ia tidak mengandungi bahan-bahan yang memudaratkan, sesuai untuk golongan dewasa atau kanak-kanak. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan malah rumusan Homeopati didalam BREATHCLEAR dapat membantu mencegah tubuh badan dari mendapat penyakit serta mengekalkan kesihatan anda.

Sekiranya anda telah banyak mengeluarkan wang untuk mendapatkan rawatan resdung namun tidak sembuh-sembuh, maka cubalah BREATHCLEAR, kerana kesembuhan perlu bermula dari dalam (akar @ punca penyakit). Dapatkan segera sebelum masalah kesihatan anda semakin melarat kerana setiap penyakit akan bertambah komplikasinya.

BREATHCLEAR hanya:RM 50.00 (WM)
RM 53.50 (EM)

Dapatkan segera.

Hubungi:
Dr. Azman (Tambun Perak), 013-529 7053
Dr. Abu (Anjung Tawas Perak) 019-455 1206
Puan Kamariah (Tambun Perak) 017-529 8997
(boleh call atau SMS)


· No. 29 & 31 Lengkok Perpaduan, Taman Perpaduan, 31150 Hulu Kinta, Perak D.R
· No. 38 & 38A, Susuran Anjung Tawas, Jalan Kuala Kangsar, 30010 Tasek , Ipoh .

No comments:

Post a Comment

Maaf jika pertanyaan anda lambat atau tidak dijawab. Jika jawapan anda lambat dijawab boleh menghantar SMS pada saya di:
019- 455 1206 Dr(H) Abu Hurairah atau email abuhurairah2412@gmail.com