pemberitahuan

Maaf kerana admin sering lambat menjawab sebarang pertanyaan pada chat box. jika anda mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi no saya:
019 - 455 1206 (Dr(h) Abu) atau
013- 529 7053 (Dr(h) Azman)
Boleh hubungi atau melalui sms.. insyaAllah akan menjawab sebarang pertanyaan anda secepat mungkin.

Alamat Kami:
Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No. 29 & 31 Lengkok Perpaduan, Taman Perpaduan, 31150 Hulu Kinta, Perak D.R

Cawangan:-

Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No 38, Susuran Anjung Tawas, Jalan Kuala Kangsar, 30010 Tasek, Ipoh Perak D.R

EMAIL: abuhurairah2412@gmail.com


MAAF, BUAT MASA SEKARANG ADMIN MENGHADAPI MASALAH INTERNET TIDAK DAPAT MEMBALAS APA-APA SOALAN DARI PENGUNJUNG.

Petikan Dari Berita Harian


PERSATUAN PERUBATAN HOMEOPATHY BUMIPUTERA MALAYSIA (PPHBM): SUARA MPHM 3 - FLU A (H1N1)

Berita Harian, Sabtu – 20 Februari 1999, Kuala Lumpur (Malaysia) – Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD), Kementerian Kesihatan telah membuat keputusan mengecualikan ubat homeopati daripada didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan. Keputusan ini dibuat kerana bahan aktif tunggal yang terdapat dalam ubat homeopati adalah bahan yang sudah diproses mengikut kaedah homeopati dan tidak mengandungi bahan molekul ubat, jadi ianya tidak mengandungi bahan kimia dan kesan sampingan.

Remedi homeopati amat selamat digunakan dan boleh diharapkan untuk memberi harapan kepada semua pesakit-pesakit kronik (lama) yang biasanya menderita akibat kesan sampingan yang dihasilkan oleh perubatan konvensional (moden).

Bukanlah menolak konsep perubatan konvensional tetapi perubatan homeopati memberi alternatif kepada pesakit untuk memilih jenis perubatan yang memberi manfaat kepada mereka. Perubatan konvensional diperlukan di saat pesakit mengalami serangan akiut (tiba-tiba) seperti asthma, sakit jantung dan demam panas. Selepas kesakitan akiut telah dikawal pesakit boleh memilih untuk meneruskan rawatan dengan kaedah homeopati yang lembut dan tidak mendatangkan kesan sampingan yang teruk

PETIKAN DARIPADA:-

http://drhomeopathy.wordpress.com/info-homeopathy/

Followers

Search This Blog

Loading...

Sunday, October 30, 2011

Sinusitis
Sinusitis adalah sejenis inflamasi pada rongga sinus yang berpunca daripada jangkitan virus, bakteria atau kulat (fungus). Rongga sinus yang sihat tidak mempunyai bakteria atau mikro-organisma yang lain. Jika terlalu banyak Mukus (lendir) dalam rongga sinus ini akan menyebabkan lebih mudah bakteria dan mikro-organisma lain membiak dan seterusnya menyebabkan inflamasi. Terdapat sinusiti akut dan kronik.

Gejala Sinusitis

Mereka yang mendapat sinusitis akut akan mengalami gejala yang lama dan ada kalanya hingga berminggu-minggu, manakala bagi mereka yang mendapat sinusiti kronik akan mengalami gejala hingga beberapa bulan. Gejalanya adalah seperti:
  • Sakit seperti ada tekanan pada muka atau kepala.
  • Hidung rasa penuh atau tersumbat
  • Keluar cecair atau lendir yang bewarna kuning kehijauan dari hidung.
  • Sakit gigi
  • Bau nafas busuk
  • Hingus meleleh
  • Batuk
  • Hilang deria bau
  • Demam
  • Lemah badan dan rasa tak selesa

Vitamin C merupakan bahan antioksida yang boleh membantu mengelakkan jangkitan sinusitis. Mereka yang mempunyai sinusitis di sarankan untuk mengamalkan diet yang mengandungi banyak vitamin C (tapi jangan terlebih makan). Pastikan sumber vitamin C adalah daripada bahan-bahan semulajadi. Sekiranya anda mengambil pil vitamin C pastikan mengikut dos yg disarankan.

ATAU DAPATKAN BREATHCLEAR...

No comments:

Post a Comment

Maaf jika pertanyaan anda lambat atau tidak dijawab. Jika jawapan anda lambat dijawab boleh menghantar SMS pada saya di:
019- 455 1206 Dr(H) Abu Hurairah atau email abuhurairah2412@gmail.com