pemberitahuan

Maaf kerana admin sering lambat menjawab sebarang pertanyaan pada chat box. jika anda mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi no saya:
019 - 455 1206 (Dr(h) Abu) atau
013- 529 7053 (Dr(h) Azman)
Boleh hubungi atau melalui sms.. insyaAllah akan menjawab sebarang pertanyaan anda secepat mungkin.

Alamat Kami:
Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No. 29 & 31 Lengkok Perpaduan, Taman Perpaduan, 31150 Hulu Kinta, Perak D.R

Cawangan:-

Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No 38, Susuran Anjung Tawas, Jalan Kuala Kangsar, 30010 Tasek, Ipoh Perak D.R

EMAIL: abuhurairah2412@gmail.com


MAAF, BUAT MASA SEKARANG ADMIN MENGHADAPI MASALAH INTERNET TIDAK DAPAT MEMBALAS APA-APA SOALAN DARI PENGUNJUNG.

Petikan Dari Berita Harian


PERSATUAN PERUBATAN HOMEOPATHY BUMIPUTERA MALAYSIA (PPHBM): SUARA MPHM 3 - FLU A (H1N1)

Berita Harian, Sabtu – 20 Februari 1999, Kuala Lumpur (Malaysia) – Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD), Kementerian Kesihatan telah membuat keputusan mengecualikan ubat homeopati daripada didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan. Keputusan ini dibuat kerana bahan aktif tunggal yang terdapat dalam ubat homeopati adalah bahan yang sudah diproses mengikut kaedah homeopati dan tidak mengandungi bahan molekul ubat, jadi ianya tidak mengandungi bahan kimia dan kesan sampingan.

Remedi homeopati amat selamat digunakan dan boleh diharapkan untuk memberi harapan kepada semua pesakit-pesakit kronik (lama) yang biasanya menderita akibat kesan sampingan yang dihasilkan oleh perubatan konvensional (moden).

Bukanlah menolak konsep perubatan konvensional tetapi perubatan homeopati memberi alternatif kepada pesakit untuk memilih jenis perubatan yang memberi manfaat kepada mereka. Perubatan konvensional diperlukan di saat pesakit mengalami serangan akiut (tiba-tiba) seperti asthma, sakit jantung dan demam panas. Selepas kesakitan akiut telah dikawal pesakit boleh memilih untuk meneruskan rawatan dengan kaedah homeopati yang lembut dan tidak mendatangkan kesan sampingan yang teruk

PETIKAN DARIPADA:-

http://drhomeopathy.wordpress.com/info-homeopathy/

Followers

Search This Blog

Loading...

Saturday, May 14, 2011

batu hempedu


Batu hempedu yang terdapat didalam pundi hempedu selepas pembedahan.
Bagaimana penyumbatan terjadi dan cara pembedahan pembuangan pundi hempedu dilakukan.Cecair Hempedu yang dihasilkan oleh hati berfungsi membantu menghadamkan kemasukan lemak daripada usus ke dalam saluran darah. Cecair yang dihasilkan ini akan disimpan dalam pundi hempedu untuk dipekatkan dan hanya dipam keluar apabila diperlukan.

Rasa sakit apabila ketulan batu yang terbentuk di dalamnya tersekat pada leher pundi hempedu atau saluran sistik dan menghalang aliran cecair hempedu. Gerakan pundi hempedu yang cuba menolak batu keluar menyebabkan rasa sakit memulas.

Batu hempedu boleh dikategorikan kepada empat jenis iaitu batu pigmen,kolesterol, kalsium bilirubinat dan batu campuran. Batu pigmen berwarna hitam dan coklat manakala batu kolesterol yang berwarna putih biasanya dihidapi pesakit yang mengamalkan pemakanan berkolesterol tinggi.
Batu hempedu boleh terbentuk akibat amalan pemakanan yang pemakanan kaya lemak dan kolesterol. Golongan berisiko biasanya membabitkan wanita gemuk berumur 40 tahun ke atas. Bagaimana pun ia juga boleh berlaku di kalangan remaja yang disebabkan masalah penyakit berkaitan darah.

Menurut Dr Haron, pembentukan batu hempedu juga boleh disebabkan jangkitan kuman pada hempedu, penyakit yang membabitkan hati seperti sirosis, paras kalsium tinggi di dalam badan dan penyakit darah.
Kegagalan pundi hempedu berfungsi dengan sempurna dan tidak boleh mengepam keluar semua cecair hempedu pada satu-satu masa juga menyumbang kepada masalah ini. Baki cecair hempedu yang tertinggal akan menjadi semakin pekat dan membentuk kristal sehingga akhirnya menjadi batu kecil.

Malah, golongan yang ingin menurunkan berat badan sama ada mengambil pil kurus atau diet mendadak juga mempunyai risiko tinggi mengalami masalah batu pundi hempedu.
Kata Dr Haron, warna batu bergantung kepada punca dan saiz bukan penentu rasa sakit kerana walaupun halus seperti pasir tetapi ia boleh mendatangkan masalah apabila ia menyekat aliran. Ada kala, batu melekat pada leher pundi hempedu akan menyebabkan komplikasi iaitu peradangan pundi hempedu dan bengkak. Bahayanya, jika radang ini berterusan menyebabkan jangkitan dan kandungan pundi hempedu menjadi bernanah dan boleh membawa maut sekiranya ia pecah.

Jangkitan
Bagaimanapun, dalam sesetengah kes, badan masih boleh mengawal pundi hempedu daripada terkena jangkitan walaupun lehernya tersumbat dan keadaan ini dipanggil mucocoele pundi hempedu.Apabila batu hempedu ini terjatuh ke dalam saluran hempedu ia boleh menyebabkan orang dewasa mendapat demam kuning dan akut pankreatitis.

Rawatan:

Ramai yang telah memilih kaedah ini berpuas hati dengan Natural Body Cleansing. Ini kerana disamping mengeluarkan batu hempedu, masalah kesihatan yang lain juga hilang atau berkurangan dengan sendirinya, seperti masalah usus, hati, jantung, sakit kulit kronik, alergi, buasir, gastrik ulser, batu karang, gout, dan lain-lain lagi.

4 comments:

 1. Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
  antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com / 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.Sekian, terima kasih.

  ReplyDelete
 2. DR GETOX telah diguna oleh ramai untuk merawat batu hempedu. Testimoni daripada pesakit dan pelanggan banyak dipapar di Facebook fanpage kami DR GETOX. Sila layari Facebook Fanpage kami DR GETOX dengan serta merta.

  HARGA ISTIMEWA UNTUK SETIAP PEMBELIAN DR GETOX mulai Oktober 2014.

  Promosi hebat untuk pembelian DR GETOX kepada pesakit yang memerlukannya.

  Syarat: Buat tempahan dengan klik LIKE di Facebook fanpage kami DR GETOX ---> PM kami untuk tanya penerangan DR GETOX dan harga -> diskaun akan diberikan.

  Servis pengiriman COD akan diatur kepada pesakit yang duduk di sekitar Klang Valley. Servis kurier akan disediakan kepada pesakit batu hempedu yang duduk di luar bandar Kuala Lumpur dan Selangor.

  HUBUNGI kami hari ini.

  Sekian, terima kasih.


  Yang benar,
  Win
  Marketing Director
  Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
  Call : 012 345 4977

  Kepada pesakit yang telah guna Dr Getox pasti dah rasa kesannya yang ternyata -)

  Pihak pengurusan Dr Getox dapati bahawa serangan batu hempedu berasal daripada lemak visceral yang terlalu banyak. Lemak visceral ini turut menakibatkan diabetes, kolesterol tinggi, sakit jantung, uric acid dan sebagainya.
  Kini, pihak kami dah bertambah dengan produk yang terbaru untuk menyingkirkan lemak visceral. Kepada mereka yang diserang batu hempedu, anda boleh ambil Dr Getox untuk membubarkan dan menyingkirkan batu. Selepas ambil Dr Getox, anda boleh ambil supplements kami untuk mengurangkan lemak visceral supaya batu hempedu tidak kembali lagi disebabkan lemak visceral lemak yang masih ada di dalam organ badan.

  Hubungi kami hari ini untuk sebarang pertanyaan mengenai Dr Getox dan supplements kami.
  WhatsApp/ Call: Win (012 345 4977)
  Facebook Fanpage: DR GETOX

  WhatsApp: 012 345 4977

  ReplyDelete
 3. Saksikan testimoni dengan layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

  Anda dikesan batu hempedu?
  Simptom seperi rasa senak, sendawa angin, sakit rusuk, gastrik dan rasa nak loya?
  Di atas merupakan simptom yang diadu oleh pesakit kami Dr Getox.

  Hubungilah (Win) hari ini di 012 345 4977 untuk dapatkan nasihat yang dijamin berjaya mengeluarkan batu hempedu dalam 12 jam.

  Layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

  * Servis COD akan disediakan! Servis kurier pun lengkap di syarikat kami.

  Sekian, terima kasih.


  Yang benar,
  Win
  Agropluz@gmail.com
  012 345 4977
  Wechat: taukechan

  ReplyDelete
 4. Dr Getox Offical Website

  Please order ONLY from website: www.drgetox.com. Mr Chan Mar Win is no more our authorized dealer for Dr Getox.


  We believe there is a better way of treating the gallstones than removing the precious gallbladderof human. With that in mind, Dr Getox could effectively remove the gallstones without any operation within 12 hours.

  Certifications
  We take our brand and product seriously by applying for international certificates. Our international certificates consist of HACCP, HALAL Malaysia, International Quality Assurance,Organik Malaysia, Biological Farmers of Australia and Organic Farming.

  Want to know more about Dr Getox, drop us an email or contact us at the contact details below:-

  Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
  Email: info@drgetox.com
  Website: www.drgetox.com

  ReplyDelete

Maaf jika pertanyaan anda lambat atau tidak dijawab. Jika jawapan anda lambat dijawab boleh menghantar SMS pada saya di:
019- 455 1206 Dr(H) Abu Hurairah atau email abuhurairah2412@gmail.com