pemberitahuan

Maaf kerana admin sering lambat menjawab sebarang pertanyaan pada chat box. jika anda mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi no saya:
019 - 455 1206 (Dr(h) Abu) atau
013- 529 7053 (Dr(h) Azman)
Boleh hubungi atau melalui sms.. insyaAllah akan menjawab sebarang pertanyaan anda secepat mungkin.

Alamat Kami:
Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No. 29 & 31 Lengkok Perpaduan, Taman Perpaduan, 31150 Hulu Kinta, Perak D.R

Cawangan:-

Azbudi Pusat Pakar Perubatan Homeopati & Naturopati, No 38, Susuran Anjung Tawas, Jalan Kuala Kangsar, 30010 Tasek, Ipoh Perak D.R

EMAIL: abuhurairah2412@gmail.com


MAAF, BUAT MASA SEKARANG ADMIN MENGHADAPI MASALAH INTERNET TIDAK DAPAT MEMBALAS APA-APA SOALAN DARI PENGUNJUNG.

Petikan Dari Berita Harian


PERSATUAN PERUBATAN HOMEOPATHY BUMIPUTERA MALAYSIA (PPHBM): SUARA MPHM 3 - FLU A (H1N1)

Berita Harian, Sabtu – 20 Februari 1999, Kuala Lumpur (Malaysia) – Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD), Kementerian Kesihatan telah membuat keputusan mengecualikan ubat homeopati daripada didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan. Keputusan ini dibuat kerana bahan aktif tunggal yang terdapat dalam ubat homeopati adalah bahan yang sudah diproses mengikut kaedah homeopati dan tidak mengandungi bahan molekul ubat, jadi ianya tidak mengandungi bahan kimia dan kesan sampingan.

Remedi homeopati amat selamat digunakan dan boleh diharapkan untuk memberi harapan kepada semua pesakit-pesakit kronik (lama) yang biasanya menderita akibat kesan sampingan yang dihasilkan oleh perubatan konvensional (moden).

Bukanlah menolak konsep perubatan konvensional tetapi perubatan homeopati memberi alternatif kepada pesakit untuk memilih jenis perubatan yang memberi manfaat kepada mereka. Perubatan konvensional diperlukan di saat pesakit mengalami serangan akiut (tiba-tiba) seperti asthma, sakit jantung dan demam panas. Selepas kesakitan akiut telah dikawal pesakit boleh memilih untuk meneruskan rawatan dengan kaedah homeopati yang lembut dan tidak mendatangkan kesan sampingan yang teruk

PETIKAN DARIPADA:-

http://drhomeopathy.wordpress.com/info-homeopathy/

Followers

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 20, 2011

kebaikan garam mineral didalam air minuman anda
Garam bukit yang paling terkenal adalah garam bukit yang berasal dari kawasan gunung Himalaya. Ia adalah garam organik yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna. Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia.

Garam bukit berbeza daripada garam halus biasa yang diproses yang mana kandungan sodiumnya adalah sodium pasif yang menyebabkan tekanan darah naik. Garam memudharatkan apabila proses “pembersihan” turut menyahkan unsur potassium, kalsium, magnesium dan besi yang perlu bekerjasama dengan sodium. Garam merupakan satu rahmat daripada Allah SWT yang boleh dinikmati dan tidak semestinya ditakuti kemudharatannya.
Garam bukit menambah kualiti segala sesuatu yang dicampur dengannya.Ia berfungsi sebagai pemangkin dalam tindakbalas kimia oleh itu sangat perlu dalam penghadaman dan pencernaan makanan, mengurangkan masalah angin dan gastrik. Ia sangat cekap melancarkan pengaliran darah, merangsang kelenjar untuk merembes hormon, asid amino, mineral dan vitamin oleh organ tubuh. Ia kaya dengan iodin dan mampu mengimbangi kalsium dalam tubuh iaitu mineral yang penting untuk mencegah osteoporosis.

Fakta

Garam bukit atau yang dipanggil rock salt ini wujud sebagai lapisan mendapan mineral di kawasan tanah tinggi, di bukit-bukau,gunung-ganang dan ada juga di kawasan laut/tasik yang surut atau di playa. garam bukit terhasil daripada mendapan garam daripada laut sejak beribu-ribu tahun dahulu.
Garam meningkatkan kadar metabolisma dan memecahkan rangkaian lemak dan kolesterol Melancarkan pengaliran jus hempedu, penting dalam pengawalan berat badan. Dapat menyahkan toksin dan asid uric, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit. Garam mengandungi unsur pembersih, penghilang lendir, bersifat penyerap dan mencegah bau busuk dan kerosakan lantas mengelakkan keracunan dalam perut. Garam mampu menyerap gas-gas lengai dalam perut dan usus. Garam merangsang kelenjar tiroid yang penting dalam pembinaan tulang yang kuat (bone minerlisation). Bersifat pengalir yang efisien Garam melancarkan system saraf dan pengaliran neuro transmitters yang menghantar isyarat kepada otak. Sifat penyerapan garam adalah faktor yang penting dalam rawatan kanser yang merupakan penyakit dasar. Garam menambahkan kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser.

KEBAIKAN GARAM BUKIT:

 menyihatkan tubuh badan dan menyeimbangkan cas dalam tubuh  melancarkan darah  menyuburkan kesihatan ternakan  membunuh kuman dalam udara

Kelebihan Garam

Amalan Rasulullah S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.

Kebaikan Garam Bukit

Mempunyai 84 jenis Mineral yang tidak terdapat dalam garam biasa.
Mengimbangkan tekanan darah.
Meningkatkan kekuatan badan dan oksigen di dalam badan.
Menguatkan struktur tulang (kalsium).
Kardiovaskular.
Angin Ahmar, migraine, kencing manis, darah tinggi, gout, batu karang
Kecantikan dan kesihatan kulit dan dalaman
Meleraikan gumpalan sel-sel darah merah
Menganjalkan saluran darah
Melarutkan sebarang pengumpulan kalsium dalam darah
Membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang
Melaraskan kelancaran sistem saraf
Membantu pembaharuan semula sel-sel
Membantu pergerakan otot-otot usus
Keseimbangan mineral mensinergikan sistem metabolik dengan lebih sempurna
Menyelesaikan masalah kesihatan yang berpunca dari ketisakseimbangan minera
Membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna
Membantu dalam penyembuhan penyakit kulit
Membantu menguatkan tenaga batin
Dan lain-lain.

Pelbagai khasiat dalam satu bentuk? Bagaimana hendak mendapatkannya?

------Dijadikan Sebagai Air Minuman Harian.

Tidak sukar untuk mendapatkan khasiat yang terdapat didalam garam bukit, melalui Biocelltonic, segala khasiat yang anda perlukan boleh diperolehi dengan cara yang lebih mudah dan berkesan. Malah melalui formula Homeopati, ia akan meningkatkan daya penerimaan tubuh badan anda terhadap setiap bahan-bahan nutrien dan zat-zat makanan yang lain. Rumusan Homeopati  didalam Biocelltonic juga mampu menyeimbangkan zat-zat makanan didalam tubuh badan anda agar sentiasa kekal sihat, bertenaga dan sukar untuk mendapat penyakit.
Amalkan mengambil Biocelltonic setiap hari dan jadikan ia sebagai makanan tambahan seisi keluarga. Biocelltonic, selain dikemam pada lidah, ia juga boleh dilarutkan kedalam bekas air minum (air masak sejuk @ mineral) dan dijadikan minuman harian seisi keluarga. Malah kekuatan Biocelltonic adalah lebih dari penapis air yang berjenama serta yang mahal harganya.
Untuk pengetahuan umum, Biocelltonic merupakan trofi @ piala kejayaan klinikal Dr. Azman dalam merawat pelbagai jenis penyakit tidak kira akut, kritikal atau kronik. Selain menggunakan sumber-sumber dari bahan galian, Biocelltonic juga terdiri dari remedi-remedi istemewa Dr. Azman hasil dari kajian beliau selama lebih 25 tahun dalam bidang perubatan moden, alternatif dan juga tradisional.

Biocelltonic adalah pilihan bijak...

No comments:

Post a Comment

Maaf jika pertanyaan anda lambat atau tidak dijawab. Jika jawapan anda lambat dijawab boleh menghantar SMS pada saya di:
019- 455 1206 Dr(H) Abu Hurairah atau email abuhurairah2412@gmail.com